lasergravering

Hur fungerar lasergravering?

Gravering med en laser är faktiskt en enkel process. En laser är bara ett verktyg. Laser kan gravera de flesta material idag. De mest populära materialen i gravyrfälten är belagda metaller, trä, akryl, glas, läder, marmor, plast och en mängd syntetmaterial som tillverkats speciellt för lasrar. Även om det är förvirrande ibland kallas lasermarkering som laseretsning. Till skillnad från konventionell etsning behöver laser etsning helt enkelt inga masker eller kemikalier.

Det var tillbaka till början av 1960-talet när forskare först upptäckte att de kunde skapa en ljuskälla, fokusera energin och ha ett verktyg som är tillräckligt kraftfullt för att påverka vissa material. Lasermärkning är den favoriserade märkningsmetoden när permanent eller estetik behövs. Det var inte så lång tid för graveringsindustrin att märka lasrar och snart användes lasrar för en mängd olika industriella tillämpningar, inklusive svetsning, värmebehandling, etsning och gravyr.

Om du tänker på en laser som en ljuskälla som liknar en glödlampa vet du att en glödlampa kommer att ge energi ut över det. Och termen laser etsning är i princip bara ett annat namn för lasergravering.

Möjligheten att lasergravera komplexa profiler kan eliminera behovet av ytterligare operationer, vilket gör laserskärning mycket ekonomisk. Och laserskärning ger en överlägsen kantkvalitet med parallella sidor och utan gräs. Laserskärning ger hög precision, minskad förorening eller vridning, och en fin finish för industriell skärning.

Lasermetallskärningsalternativet kan läggas till några av laserskärningsmaskinerna. En laser fungerar mycket bra för skärning av akryl (plexiglas), PETG, tunna polykarbonater (Mylar), styrenplast PVC (Sintra), trä, papper och tyg.

Du kan enkelt lasermarkera i satser av allt från 1 till 10 000. Co2-lasrar kan ge utmärkt resultat för märkning av glas och ger också betydande minskningar av driftskostnader och kostnader för leveranser. Lasermarkering föredras också när den del som ska markeras är för liten eller har för komplex av en form som ska märkas med allt annat än laseretsning.

De typiska branscher som använder lasermarkering inkluderar reklam-, ingenjörs- och medicinsk industri. För att granska är lasermarkering en process där materialet är outplånligt märkt vid mycket snabba hastigheter (millisekunder per tecken). Lasermarkeringen av glas av Co2-lasrar på flugan eller under flyttning kan vara ett utmärkt tillskott idag för många industriella miljöer och applikationer för glasmarkering.

Du har också sett några butiker i gallerior och specialbutiker för lasergravering, eftersom det nu är den vanligaste typen av gravyr. Några företag tillverkar idag lasergraveringsmaskiner, lasermarkeringssystem och laser-etsningsutrustning.

Lasergravering kan användas för de flesta av de jobb som för närvarande utförs av de konventionella industrigravarna. Av de många artiklarna som graveras av lasrar idag är iPod och bärbara datorer bland de högsta på konsumentmarknaden. Och lasergraveringen av metall använder mest kraft, speciellt om metallen är av hårdare typ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *